Zlatna 2021. godina

Kategorija: Ostalo

17. 01. 2022.

U subotu 15. siječnja 2022. godine održana je sjednica Izvršnog odbora na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o zlatnoj sportskoj godini koja je iza nas; čak TRI SVJETSKA POJEDINAČNA I DVA EKIPNA ZLATA ZA HRVATSKU U 2022. GODINI! Uz te nevjerojatne rezultate osvojena su i DVA EKIPNA SREBRA, JEDNA EKIPNA I POJEDINAČNA BRONCA!

Sezonu međunarodnih natjecanja otvorile su ekipe seniorki i seniorka u lovu štapom s obale nastupom na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, La Tremblade u razdoblju od 11. rujna do 18. rujna gdje je ostvaren rezultat koji nismo mogli ni zamisliti

MARINA MAVRINAC MATULJA DRUGU GODINU ZA REDOM POSTALA JE SVJETSKA PRVAKINJA! Prošli naslov osvojila je 2019. godine u Južnoafričkoj republici na Svjetskim ribolovnim igrama (u 2020. godini zbog pandemije svjetska prvenstva nisu održana).

U neizvjesnoj borbi do samoj kraja, ekipa seniorki u sastavu Marina Mavrinac Matulja, Ardena Bajlo, Tea Sikirić, Estera Bajlo, Jagoda Razum i Ana Vučetić  uspjela se izboriti za EKIPNU BRONCU! Ekipu je vodio izbornik Anton Vrbatu i pratnja Robert Stermečki kojima zahvaljujemo jer su u zadnjem trenutku pristali putovati sa reprezentacijom.  

Ekipa seniora (Jukić, Galzina, Bilić, Pejdo, Pinezić, Pilar) plasirala se na ekipno 7. mjesto. Kao i kod seniorki, zbog bolesti, u zadnjem trenu je došlo do promjene vodstva natjecanja; izbornik je bio Pavle Kostić a trener Patrik Toma.

U isto vrijeme su podvodni ribolovci nastupom na 32. svjetskom prvenstvu u podvodnom ribolovu koje se održalo u Italiji, Arbatax od 16.rujna do 20. rujna nastavili niz osvajanja medalja STJEPKO KESIĆ OSVOJIO JE POJEDINAČNU BRONCU! Ekipa u sastavu Kesić, Čubrić, Peruško, Babić, Buratović, Prkić plasirala se na izvrsno 4. mjesto u konkurenciji 19 zemalja. U istom razdoblju za hrvatsku žensku reprezentaciju nastupila je Kristina Šiprak koja se plasirala na pojedinačno 7. mjesto. Izbornik obje reprezentacije bio je Mislav Čalo.

Od 18. rujna do 25. rujna u Italiji, Pesaro održano je 29. svjetsko prvenstvo u lovu na veliku ribu na kojem je Hrvatska nastupila sa dvije ekipe. U konkurenciji od 16. ekipa, EKIPA B U SASTAVU GORDON I BEPO SVALINA, BORISLAV TARAŠ I VINKO MARUŠIĆ OSVOJILI SU EKIPNI BRONCU! Ekipa A u sastavu Siniša Mažar, Miro Vušković, Marij Motušić, Ante Gospodnetić plasirali su se na odlično 4. mjesto ekipno.  Ekipe je vodio izbornik reprezentacije Tonći Luketa.

Od 09. listopada do 16. listopada doržana su tri svjetska prvenstva; 56. svjetsko prvenstvo za seniore u lovu štapom iz usidrene brodice u Crnoj Gori, 20. svjetsko prvenstvo za U21 te 29. svjetsko prvenstvo za U16 u Španjolskoj Peniscola.

U Crnoj Gori osvojena su dva zlata; IVAN GALZINA POSTAO JE SVJETSKI PRVAK U LOVU IZ BRODICE ZA 2021. GODINU a ekipa u sastavu Ivan Galzina, Marko Sikirić, David Pinezić, Siniša Budisavljević, David Bajlo, Stefano Erman OSVOJILI SU EKIPNO ZLATO! Ekipa je nastupila pod vostvom izbornika Mattea Jugovca i trenera Elvisa Baraka.

 

 

Reprezentacija U21 lov štapom sa obale u sastavu Luka Gredičak, Ivana Budisavljević, Toni Linč, Antonio Franić, Marijo Milić, Frane Tomljenović iz Španjolske su se vratili sa EKIPNOM BRONCOM. Izbornik  je bio Dubravko Pejdo a trener Patrik Toma.  

Reprezentacija U16 (Market, Hajdaraj, Pribilović, Ferara, Bajčić, Barišić) plasirala se na 4. mjesto ekipno.

Od 06. studenog do 13. studenog u Sloveniji je održano 20. svjetsko prvenstvo u lovu iz brodice za kategoriju U21 gdje su također kao i kod seniora osvojena dva zlata! ANTONIO SMOKOVIĆ POSTAO JE SVJETSKI PRVAK a ekipa u sastavu Antonio Smoković, Luka Hajdaraj, Luka Gredičak, Antonio Franić, Martin Ćurko, Ivana Budisavljević OSVOJILI SU EKIPNO ZLATO!  Ekipu je vodio izbornik Pavle Kostić i trener Dilan Mileta.

U 2021. godini PO PRVI PUT HRVATSKA JE NASTUPILA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KATEGORIJI MASTERS +55!

Svjetsko prvenstvo je održano od 11. prosinca do 18. prosinca 2021. godine u Tunisu, Hammamet a nastupila je ekipa u sastavu Mladen Bajlo, Tomo Strossmayer, Boris Abaza, Osman Tabaković, Mihajlo Skandović, Graciano Kuljanić pod vodstvom izbornika Antona Vrbata i trenerice Marine Mavrinac Matulja.

Nakon svih prvenstava krajem godine objavljene su petogodišnje FIPS-M liste 2016-2021-svjetski poredak pojedinaca i država na kojima je još jednom potvrđena dugogodišnja kvaliteta naših natjecatelja.

Ovogodišnjim rezultatom ekipe Hrvatska je konačno izbila na PRVO MJESTO U KATEGORIJI SENIORA U LOVU IZ BRODICE.  Što se tiče pojedinaca,  u prvih pet nalaze se dva natjecatelja i to Ivan Galzina na drugom mjestu i David Pinezić na trećem mjestu dok je Marko Sikirić na šestom a Siniša Budisavljević na devetom mjestu.

U kategoriji U21 brodica HRVATSKA JE TAKOĐER NA PRVOM MJESTU. U toj kategoriji imamo i pet natjecatelja pojedinačno plasiranih u prvih deset. Prvo mjesto koje pripada Luki Gredičaku, drugo mjesto Dilan Mileta, peto mjesto Estera Bajlo.

Na listi SENIORKI prvo mjesto i dalje drži TEA SIKIRIĆ dok se na drugom mjestu nalazi Marina Mavrinac Matulja.

 

Nadamo se da će se u godini pred nama nastaviti nizati ovako nevjerojatni uspjesi!


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije