Svjetsko zlato i bronca za Hrvatsku!

Kategorija: Udičarenje

20. 09. 2021.

U razdoblju od 11. rujna do 18. rujna 2021. godine u Francuskoj, mjesto La Tremblade održano je 28. svjetsko prvenstvo u lovu sa obale za seniorke na kojem je Hrvatska dobila još jednu svjetsku prvakinju i to sada dvostruka MARINA MAVRNAC MATULJA!

Ekipa seniorki pod vodstvom izbornika Antona Vrbata u sastavu Matulja, Bajlo Ardena, Sikirić  Tea, Bajlo Estera, Razum Jagoda i Vučetić Ana osvojila je BRONČANO ODLIČJE.

Marina je svoju prvu zlatnu medalju osvojila na Svjetskim ribolovnim igrama u Južnoafričkoj republici 2019. godine. Zbog pandemije u 2020. godini natjecanja nisu održana te je uspjeh ponovila na dva svjetska prvenstva zaredom osvojivši i ove godine zlato!  Od četiri dana lova Marina je dva puta bila prvak dana te je ukupno zaradila 20 negativnih bodova, dok je drugoplasirana natjecateljica Španjolske imala 33 negativna boda. Slijedeće najbolje plasirana natjecateljica naše ekipe je Ardena Bajlo na 15. mjestu, Tea Sikrić na 17.mjestu  te Estera Bajlo na 18. mjestu.

U ekipnom poretku prva je bila Španjolska sa 10 negativnih bodova, Portugal drugi sa 12 bodova te Hrvatska na trećem mjestu sa 14 negativnih bodova iako je do zadnjega trenutka bilo neizvjesno. Naime, nakon tri dana lova Hrvatska je bila na posljednjem šestom mjestu te je četvrtog dana lova osvajanjem prvog mjesta ekipno uspjela osvojiti broncu izvrsnim cijele reprezentacije;  Marine i Ane Vučetić koje su bile prve u sektoru te Ardene Bajlo s drugom mjestom u sektoru.

Ukupno je nastupilo šest zemalja.

Iskrene čestitke cijeloj ekipi i vodstvu!

Rezultati SP seniorke Francuska

U istom razdoblju održano je i 37. svjetsko prvenstvo za seniore u lovu štapom sa obale na kojem je nastupilo 10 zemalja. Hrvatska pod vodstvom izbornika Pavle Kostića i trenera Patrika Tome je ekipno plasirana na 7. mjestu. Najbolje plasirani natjecatelj je David Pinezić na 18. mjestu zatim su redom na 28. Alen Bilić, 29. Dubravko Pejdo i 30. Nino Jukić  te Ivan Galzina na 33. mjestu.

Rezultati SP seniori obala Francuska


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije