Svjetske ribolovne igre Južnoafrička republika 2019. godina

Kategorija: Udičarenje

05. 02. 2019.

U razdoblju od 09. veljače do 16. veljače 2019. godine u Južnoafričkoj republici održavaju se Svjetske ribolovne igre u 15 različitih disciplina morskog i slatkovodnog ribolova.

https://www.fishingworldgames2019.co.za/ 

Hrvatska sudjeluje na natjecanjima lova štapom s obale za seniore i seniorke te u kategoriji lova veliku ribu.

Natjecanje u lovu štapom s obale za seniorke je 27. po redu svjetsko prvenstvo u toj kategoriji i ove godine održava se u Langebaanu. Svjetsko prvenstvo je u istom mjestu održano već dva puta i to  2017. godine kada je reprezentacija seniorki osvojila ekipno srebro dok je pojedinačno srebro pripalo Tei Radil te 2010. godine također ekipno srebro  a svjetska prvakinja bila je Katarina Vrcan.  Reprezentacija ove godine  nastupa u sastavu  Tea Radil, Sanja Lotspaich, Marina Mavrinac Matulja, Nikolina Kotlar, Ardena Bajlo, Ela Galzina pod vodstvom izbornika Srećka Šobota i trenera Luke Bućevića.  U kategoriji seniorki nastupa ukupno 12 zemalja. 

Za reprezentaciju seniora, lov štapom s obale ove godine održava se 36. svjetsko prvenstvo po redu također u Langebaanu. Reprezentacija nastupa u sastavu  Alen Bilić (izbornik i natjecatelj), David Pinezić, Dubravko Pejdo, Marko Sikirić, Vili Pilar, Nino Jukić uz trenere Borisa Jelenića i Arsena Radinovića.  U ovoj kategoriji nastupa ukupno 18 zemalja. 

Natjecanje za seniore i seniorke lov štapom sa obale održava se kroz četiri ribolovna dana od 11. veljače do 14. veljače 2019. godine.

Natjecanje u lovu na veliku ribu (trolling) je 28. po redu svjetsko prvenstvo te se održava u Sodwana Bayu. Hrvatska nastupa sa dvije ekipe (A) i (B) a izbornik reprezentacije je Tonći Luketa. Ekipa (A) nastupa u sastavu Gordon Svalina, Bepo Svalina i Tonći Luketa koji nastupa kao zamjena za Borisa Gruicu koje je zbog zdravstvenih problema nekoliko dana ranije otkazao nastup. Ovim putem mu želimo brzi oporavak. Ekipa (B) nastupa u sastavu Dražen Horvat, Gordan Govorčinović i Boško Penić. Natjecanje se održava kroz tri ribolovna dana od 12. veljače do 14. veljače 2019. godine.

Sve reprezentacije su danas krenule pa im želimo sretan put i rogi !


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije