Svjetske ribolovne igre 2019. godina

Kategorija: Udičarenje

15. 02. 2019.

U razdoblju od 09. veljače do 15. veljače 2019. godine u Južnoafričkoj republici održane su Svjetske ribolovne igre u 15 različitih disciplina morskog i slatkovodnog ribolova.

Svjetsko prvenstvo za seniorke  27. po redu svjetsko prvenstvo u toj kategoriji završilo je sa još DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKU – ekipnom broncom i  pojedinačnim zlatom. MARINA MAVRINAC MATULJA  postala je SVJETSKA  PRVAKINJA ZA 2019. godinu te time ponovila uspjeh Katarine Vrcan i 2010. godine.

Reprezentacija je nastupala u slijedećem sastavu Marina Mavrinac Matulja, Tea Radil, Sanja Lotspaich, Ardena Bajlo,  Nikolina Kotlar, Ela Galzina pod vodstvom izbornika Srećka Šobota i trenera Luke Bućevića. 

U kategoriji seniorki nastupalo je ukupno 12 zemalja. Prvo mjesto ekipno pripalo je Šanjolskoj, drugo Portugalu a treće Hrvatskoj.  Nakon prvog dana Hrvatska se smjestila  na drugo mjesto ekipno a najbolje plasirana tog dana bila je Tea Radil na trećem mjestu. Drugog dana Marina Mavrinac Marulja bila je prvakinja dana  dok je ekipni rezultat bio šesto mjesto. Trećeg dana natjecanja Marina je opet bila naša najbolje plasirana natjecateljica  na desetom mjestu a ekipno kao i prethodnog dana šesto mjesto. Posljednji dan natjecanja prvakinja dana je Tea Radil a ekipno Hrvatska na drugom mjestu.  Konačno Hrvatska osvaja ekipnu broncu i pojedinačno zlato! Tea Radil plasirala se na izvrsno 5. mjesto pojedinačno, Sanja Lotspaich na 12. mjesto  i Ardena Bajlo na 35. mjesto.  Nikolina Kotlar natjecala se prva dva dana a Ela Galzina treći i četvrti dan.

Za reprezentaciju seniora, lov štapom s obale održalo se 36. svjetsko prvenstvo po redu također u Langebaanu. Reprezentacija je nastupila  u sastavu  Alen Bilić (izbornik i natjecatelj), David Pinezić, Dubravko Pejdo, Marko Sikirić, Vili Pilar, Nino Jukić uz trenere Borisa Jelenića i Arsena Radinovića. 

U konkurenciji  seniora nastupilo je  ukupno 18 zemalja. Hrvatska se plasirala na 12. mjesto ekipno. Pojedinačno najbolje plasirani natjecatelj je Marko Sikirić na 45. mjestu, slijedeći je Dubravko Pejdo na 47. mjestu, Nino Jukić na 55. mjestu te Alen Bilić  na 61. mjestu. David Pinezić natjecao se prva tri lova dok je Vili Pilar kao natjecatelj nastupio posljednji dan.

Iskrene čestitke svim natjecateljima, izbornicima i trenerima na ostvarenim rezultatima!

https://www.fishingworldgames2019.co.za/ 

 


  • Galerija slika:

  •