SP u podvodnom ribolovu, Italija 2021. godine

Kategorija: Podvodni ribolov

04. 09. 2021.

Reprezentacija podvodnog ribolova jučer je otputovala na 32. svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu, koje se održava u Italiji od 16. rujna do 20. rujna 2020. godine. U istom razdoblju održava se i svjetsko prvenstvo za žene.

http://wsc2021.it/

U nastavku kratko izvješće izbornika gdina. Mislava Čale:

"Reprezentaciju čine

Stjepko Kesić

Antonio buratović

Slaven Čubrić

Petar Prkić

Sandi Peruško

Dario Babić

Kristina Šiprak

Navedena prva trojica su ujedno i lovci koji će najvjerojatnije nastupiti kao prva trojka, to je jedna od novina u mom radu kako bi se lovci mogli psihički pripremiti za natjecanje. Rezerva će biti izabrana na terenu obzirom tko se najbolje prilagodi terenu. Prvu trojku čine naši najdublji i može se reći najspremniji lovci, lovci sa jako puno iskustva u međunarodnim natjecanjima i Sardinija je za svih izazov jer se radi o tipično mediteranskom načinu lova. Kroz promišljanja kako optimalno pripremiti reprezentaciju održano je i DP u Pirovcu, a lovilo se u murterskom akvatoriju koji je dubinom i načinom lova bio vrlo sličan onome što nas čeka na Sardiniji. Očekuje se velika vidljivost (i iznad 30 metara), prosječna temperatura mora je oko 25 stupnjeva sa dubokim termoklinom. Lovna dubina koja se najavljuje kretat će se između 25 i 55 metara, stoga reprezentacija ovaj put ide na natjecanje 12 dana ranije kako bi se lovci što bolje aklimatizirali i imali dane odmora, sve u pravcu smanjivanja rizika od pojave neželjenih posljedica uzastopnih dubokih urona. Tajništvo nacionalnog saveza osiguralo je po mom mišljenju do sada najbolje uvjete za natjecatelje, od iznimnog komfornog smještaja, do kvalitetnih gumenjaka uz ostalu podršku potrebnu za ovako ozbiljno natjecanje. Hrvatska predstavnica Kristina Šiprak također je dio nacionalne ekipe i predstavljati nas u ženskoj konkurenciji.

Obzirom kako je Hrvatska nacionalna vrsta u podvodnom ribolovu uvijek zauzimala visoka mjesta u podvodnom ribolovu, pogotovo u momčadskoj kategoriji nadam se kako ćemo i ovaj put nastaviti u tom pravcu. Nezahvalno je bilo što prognozirati, ali 110% snage i znanja na terenu je ono što se od svih reprezentativaca može očekivati!"


  • Galerija slika:

  • Nema slika galerije